Stacks Image 2122

Föreläsning om Koloniträdgårdens historia

Via drömmen om paradiset på jorden och egen täppa. Över den krassa verkligheten med fattigdom och misär i städerna och nödvändigheten att ge människor tillgång till frisk luft och egen odling. Till dagens trend med koloniträdgårdar, stadsodling och odlingslotter.

Alla med en egen koloniträdgård eller odlingslott vet vilken förmån det är. Men hur många kan historien bakom tillkomsten av dessa tusentals små paradis vi kan skymta bakom grindar, staket och häckar? Följ med på en historisk resa där vi följer deras utveckling, från ett ekonomiskt och socialt perspektiv i såväl Europa, som Sverige men Malmö i synnerhet.

Bildföredraget ger en verkligt fördjupad kunskap om en sida av koloniträdgården som bidrar till att vi kommer att uppskatta vår jordplätt och rekreation i grönskan på ett nytt sätt!
Stacks Image 2012

”Glädjen av koloniträdgårdar, det är dock deras största nytta”

Anna Lindhagen

Sagt om föreläsningen:

Vi fick en fantastiskt lärorik och intressant föreläsning om kolonins historia. Dessutom kryddad med en stor portion humor. Eva fångar sin publik och detta föredrag är något för alla kolonister och historieintresserade!
Johan Torndal, ordf Elinelunds Sommarstad koloniförening i Malmö

För bokning och förfrågningar, v g fyll i och skicka formuläret.

Alla föreläsningar genomförs och bokas på begäran.
In-sight
Vi hjälper till med förslag, planering och genomförande av turer av alla de slag i Skåne och Köpenhamn. Under mottot "art of guiding" lyfter vi utfärden och guidningen till en upplevelse att minnas länge."
Stacks Image 2276